"Samen" modus en andere nieuwe ontwikkelingen in Microsoft Teams

dinsdag 4 augustus 2020Je hebt een tijdje niks meer van mij gehoord. Ik ben even lekker op vakantie geweest en in de tussentijd heeft Microsoft weer nieuwe ontwikkelingen aangekondigd, die binnenkort uitgerold worden of inmiddels al beschikbaar zijn in Teams.

Als je nu al wil werken met de nieuwe eigenschappen dan moet je wel even de nieuwe vergaderervaring inschakelen. Hoe doe je dat?
1. Selecteer je profielfoto boven aan de Teams-app en vervolgens Instellingen > Algemeen.
2. Selecteer Nieuwe vergaderervaring inschakelen.
3. Start Teams opnieuw op door het volgende te doen:
a. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Teams in de Windows-taakbalk of Mac-systemtray.
b. Selecteer Afsluiten.
c. Start Teams opnieuw zoals je normaal zou doen.

Wat gebeurt er als je het hebt ingeschakeld? 
Als je de nieuwe vergaderervaring inschakelt, dan zal je zien dat alle oproepen en vergaderingen in een apart venster tevoorschijn komen, het zogenaamde pop-out principe. Daarnaast zit de besturingselementen balk vanaf nu altijd zichtbaar vast bovenaan het vergadervenster en dus niet meer hinderlijk in de weg tijdens de oproep of vergadering. Wat mij betreft een hele verbetering.En dat is nog niet alles want een lang gekoesterde wens gaat in vervulling. Vanaf nu kun je grote galerijweergave inschakelen en tot 49 videostreams tegelijk zichtbaar krijgen. Deze weergave is beschikbaar wanneer er 10 of meer deelnemers zijn die video delen. En er is ook een mogelijkheid om virtueel dichter bij elkaar te komen (zie foto bovenaan dit artikel) door de Samen modus(Together mode) in te schakelen.(optie is zichtbaar vanaf minimaal 5 deelnemers)
Nu nog een natuur achtergrond en je kunt een virtuele heidesessie organiseren.


Dit zijn de belangrijkste veranderingen die nu of binnenkort in jouw Microsoft 365 omgeving worden uitgerold. Meer weten of een keer sparren over het inzetten van Microsoft 365 in jouw organisatie? Bel 0412-691734 mail, of teamcall naar geertjan.princen@princen-group.com voor een afspraak.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn

Op zoek naar meer mogelijkheden?

We laten ons graag uitdagen.

bedrijf
naam
email
telefoon
opmerkingen