Tasks, planner en ToDo wordt Tasks voor Panner en ToDo

donderdag 24 december 2020


In mei heb ik het met jullie gehad over de Planner, ToDo en Taken app in Microsoft 365. Ik vertelde toen dat een vergaande integratie van die drie in Teams op de rol stond.
Dat is sinds deze maand een feit in de laatste versie van Teams. De naam, Tasks voor Panner en ToDo, verraadt dat men ons daar langzaam aan wil laten wennen in de transitie periode.

Even los van de wat geforceerde naam, (uiteindelijk gaat het gewoon Tasks heten) hebben we wel te maken met een erg handige tool die je binnen een projectmatige werkwijze in Teams erg behulpzaam is om je overzicht te bewaren.
Mis ik op dit moment nog iets? Jazeker! In de "oude" ToDo app kan je heel makkelijk de e-mails waar een actie op moet volgen, zichtbaar krijgen door ze in outlook een "opvolg" vlaggetje te geven. Dat is tot op heden nog niet zichtbaar in de nieuwe app in Teams. Ook de optie om alle taken van de dag in een overzicht te zien via "mijn dag" is "nog" niet beschikbaar, maar dat is volgens ingewijden een kwestie van tijd. 

Vind je dit interessant en heb jij het gevoel dat er in jouw organisatie niet het optimale uit de Microsoft 365 omgeving gehaald wordt? Wil je daar wat aan doen? Neem dan contact op met Geert-Jan Princen via geertjan.princen@princen-group.com of bel 06-53959305
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn

Op zoek naar meer mogelijkheden?

We laten ons graag uitdagen.

bedrijf
naam
email
telefoon
opmerkingen